Glunderen. Blunderen. Groeien.


Drie woorden die zoveel vertellen over hoe we jou willen ontvangen. Hier mag je de tijd nemen om stil te staan bij jezelf, bij wat je voelt, bij wat je denkt. Hier mag je zijn, met al je glunderen en blunderen. 


We brengen samen helderheid in waar je op vastloopt. Net zolang het nodig is luisteren we, zoomen we in of uit en proberen we samen met jou de losse eindjes aan elkaar te knopen.


We zijn graag een spiegel voor jou: we verwoorden de dingen die je zelf vertelt op een andere manier waardoor het echt binnenkomt en je beseft wat je nodig hebt om te kunnen groeien.



We houden niet van protocollen en een klinische setting. Wel van huiselijkheid en warmte, contact en verbinding. Je wordt ontvangen door therapeuten die ook gewoon mens zijn en daardoor naast hun hoofd vooral hun hart laten spreken.


Wij vullen niet in wat jij nodig hebt. Net als in het gedicht hieronder bedenken wij geen begin, midden of einde voor jouw verhaal.


We geloven wel dat veel klachten of gedragspatronen ontstaan vanuit een nog niet vertelde pijn. We kleven daarom liever geen plakkertjes op een wonde die nog vuil is. Liever leren we jou luisteren naar wat die pijn te vertellen heeft door er ruimte voor te maken en het onbewuste met het bewuste te verbinden.


Waarom doe je wat je doet? Vanwaar komen die klachten? Signaalgedrag vertelt jouw wat je nodig hebt als je het in veiligheid durft te onderzoeken.

Denk nooit voor anderen.

Vul hun stilte niet in.

Geef het verhaal geen eigen eind,
midden of begin.

Bedenk je nog eens goed
voordat jij hun perspectief verzint

dat je nooit echt weet
wat een ander denkt of vindt


geschreven door Jip.

De kennis over wie je bent of van wat geluk voor jou betekent kan ondergesneeuwd raken na een verlieservaring,  na traumatische ervaringen of doordat je de ruimte niet hebt gekend om te zijn wie je bent.


Verlies kan op veel manieren je leven binnen komen. Het kan gaan om een overlijden van iemand die je graag ziet, een slepend ziekteproces bij een dierbare of jezelf, een verandering van school of thuis, een vriendschaps- of relatiebreuk, pesterijen, het gevoel van veiligheid dat je verloren bent, het leven met een broer of zus met een zorg, het gevoel verliezen dat je ergens bijhoort, de veiligheid van een onbezorgde kindertijd verliezen, de onvoorwaardelijkheid van een veilige heching verliezen of niet mogen kennen, het verlies van werk of toekomstbeeld, het beeld van hoe jouw gezinsleven eruit zou zien, het verlies van dromen en verwachtingen, enzovoort. 


Verlies kan ook betekenen dat je even de weg kwijt bent, in onze maatschappij, in je gezin of in jezelf. Dat je zoveel stress ervaart dat je op automatische piloot (over)leeft.

We geloven dat onverwerkt verlies of verlies dat zich opstapelt doorheen de tijd zich toont in signaalgedrag, zowel in je lichaam, in je hoofd als in wat je (niet) doet.


Niet verwerkte onderliggende pijn veroorzaakt lichamelijke (chronische) klachten, slaapproblemen, zorgt voor mist in het hoofd of slechtere punten bij kinderen en jongeren, voor piekergedachten die niet te stoppen zijn, het zorgt voor woede-uitbarstingen of teruggetrokken zijn, neemt levensenergie weg, het zorgt ervoor dat je jezelf lichamelijk pijn doet of tekort doet.


Ze zorgt ervoor dat je vervalt in gedragspatronen die de jouwe niet zijn. Het lijkt alsof het verlies iemand anders van jou maakt. Je raakt vervreemd van jezelf en wat je nodig hebt.


Onder die klachten ligt bijna altijd een niet vertelde pijn. In een veilige en warme therapeutische relatie leer je die pijn te benoemen. Je leert er anders naar kijken of voelen dan wat je gewoon bent. Daarmee wordt de afstand tussen wie het verlies van jou maakte en wie je zouden willen zijn overbrugbaar. Naast het verlies ontstaat zo ook de start van een nieuw verhaal waarin je het leven weer meer in eigen handen kan nemen.


Dat is voor ons: groeien van gewoontegedrag naar authenticiteit en doorvoelde kracht.


Vacatures in onze praktijk

Wij zoeken collega's die onder onze vleugels willen werken. Omwille van de hoge instroom hebben wij momenteel vacatures voor een bijkomende kinderpsycholoog, een kPNI-therapeut, een lichaamsgericht therapeut en een klinisch orthopedagoog met specialisatie als auti- of ADHDcoach. Je kan alle vacatures hier nalezen.



Groepspraktijk De Bolderkar
Nederholbeekstraat 35

9680 Maarkedal



Maandag – vrijdag
8:00 – 21:00

Zaterdag
8:00 – 15:00

Copyright © Alle rechten voorbehouden